Tmkvalitetsviner

Meet the Maker - Montirius 19-20/11 Luleå & Umeå 2019

MEET THE MAKER!

Nästa vecka gästas vi av vår vinmakarfamilj i Södra Rhone, Domaine de Montirius.
Domänen täcker både Vacqueyras och Gigondas och familjen är starka förespråkare för Biodynamisk odling. När Eric tog över efter sin far Max Saurel beslöt man tillsammans att upphöra med kemiska bekämpningsmedel, övergången var klar 1987 och sedan dess odlar de helt biodynamiskt på ca 58 ha mark. Många tror att vinerna är lagrade på ekfat men det är de perfekt fenoliskt mogna druvorna som ger en antydan till ekkaraktär.

Intresserad av att testa dessa viner och veta mer?
19-20 november hittar ni Christine Saurel och dottern Justine i Umeå och Luleå. Vi vill såklart att ni ska få träffa dem så vi ställer till med Två "Meet the Maker".

Vinmiddag på Köksbaren
Favorit i repris!
Nu var det några år sedan Montirius var uppe i Umeå men även då gästade de Köksbaren under en fantastisk middag. Ni som var där ni minns, ni andra får en till chans nu att träffa vinmakarna bakom några av södra Rhonedalens renaste viner. Christine Saurel och hennes dotter Justine är på plats och delar med sig av sin kunskap och till deras viner serveras en specialkomponerad meny i fransk lantstil.

Datum: onsdag 20 november
Tid: Från 17.00
Pris: 4-rätters middag med vinpaket 795 kr

Vinmiddag på Hemmagastronomi
Vi nöjer oss inte enbart med ett besök i Umeå utan åker vidare upp till Luleå för att ni lite mer norr ut ska få chans att njuta av dessa viner tillsammans med vällagade rätter från Hemmagastronomi. Under kvällen finns Christine Saurel och hennes dotter Justine på plats och berättar mer om deras viner och den biodynamiska filosofin.

Datum: tisdag 19 november
Pris: 4-rätters middag med dryckespaket 995 kr